Articles

Proiect de pionierat zona Oltenia

May 28 2014

Date despre locatie

 

Județul Olt: se află în Sudul României

Populație: 469 000 locuitori

Religie: majoritatea populației se declară creștini ortodocși dar practică un amestec de cult al morților, vrăjitorie, totemism; doar 0,22% sunt creștini evanghelici, peste 400 de orașe și comune nu au prezență evanghelică; alături de Vâlcea, Olt este județul cu cel mai mic număr de creștini evanghelici și cel mai puțin evanghelizat. Unii o numesc chiar Africa României fiind o zonă cu adevărat întunecată spiritual și foarte slab dezvoltată. Este o atmosferă împovărantă de disperare, lipsă de speranță, accentuată de nenumăratele obiceiuri funerare și de cinstire a morților mulți ani după deces și de decorurile cu cruci și alte însemne care sunt menite să amintească tot de cei morți. Există sate unde nu există nici măcar biserici ortodoxe sau în care acestea sunt părăsite, închise. 

Lucrare

 

Deși această zonă nu este o altă țară, baza noastră de misiune i-a acordat o atenție specială datorită prezenței evanghelice slabe și a problemelor numeroase care sunt în acest județ: sărăcie, alcoolism, șomaj, adulter, vrăjitorie etc.
Încă din primii ani de la înființarea noastră am trimis echipe care au slujit pe termen scurt în localitățile Drăgăneşti-Olt, Corabia în care am sprijinit lucrările locale de evanghelizare, plantare de biserici, ucenicie tineri, rugăciure etc. In 2010 am organizat Şcoala de Misiune de Vară în Oltenia. Dorim să continuăm și să extindem lucrarea noastră acolo plantând o bază Tineri Pentru Misiune și desfășurând școli de ucenicie.

Oportunitati de implicare

 

* Hai cu noi în Oltenia în misiunea din cadrul Festivalului ProMisiune
* Alătură-te echipei care dorește să planteze Tineri Pentru Misiune Olt
* Vino cu echipe sau individual și implică-te în lucrarea din această zonă
* Folosește-ți creativitatea în evenimente de evanghelizare, de tineret, copii sau în proiecte de dezvoltare comunitara
* Rugăciune şi încurajare- dorim să avem o relaționare bună cu bisericile locale, să înțelegem modul în care să slujim mai bine nevoilor din Oltenia. Planificăm conferințe de încurajare la misiune.

Marturie

 

“Intr-una dintre zilele de evanghelizare, mergand pe drum, ca sa chemam oamenii la Isus si totodata la biserica locala, unde avea loc o evanghelizare, am intalnit un barbat care statea pe banca la poarta. Eram cu doi baieti si am incercat sa vorbim cu el. Dar la prima incercare ne-a respins. Domnul mi-a dat cuvintele potrivite de-a comunica cu el si asa am ajuns sa discutam.
Mi-a spus ca este consilier la primarie si ca are o functie inalta in orasul Draganesti-Olt. L-am lasat sa vorbeasca despre traditia ortodoxa si am observat ca era asa impovarat de acestea, incat nu cunostea calea mantuirii. Unul dintre baieti avea un Nou Testament si a incercat sa-i explice calea de-a ajunge la Isus. Dupa ce a citit cateva versete, l-am intrebat daca intelege ce citeste. El a ajuns la concluzia ca nu poate sa inteleaga, daca nu-i explica cineva. Ca si famenul etiopian. Atunci am inteles ca Oltenia are nevoie de ucenici ai lui Isus pentru a aduce lumina in viata altora cu privire la Cuvantul lui Dumnezeu si la salvarea lor din pacat.” 

Adi B, participant la misiune in Oltenia

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd